Muzikaal-literair fietsen door onze streek met Lennaert Maes

on dinsdag, 08 juli 2014. Posted in Nieuws archief

Muzikaal-literair fietsen door onze streek met Lennaert Maes

fietseling-literair01Een unieke belevingsfietstocht van ± 15 km met 8 stops, waar Lennaert de songs uit het bejubelde album ‘Soundtrack van de Demerbroeken’ vertolkt en stukjes voorleest uit de novelles van Claes. De fietstocht duurt ± 2u30 en in het midden pauzeren we kort. Per keer kunnen maximaal 30 deelnemers mee, schrijf je dus vooraf in!

De route loopt vanuit de startplaats langs Huize Ernest Claes. Misschien wel de eerste persoon die onze streek ten volle uitspeelde, en naast het natuurschoon, de grootste inspirator voor soundtrack van de Demerbroeken. Van daaruit rijden we verder langs de Maagdentoren, met haar prachtige legende, om nadien Zichem dorp te doorkruisen.

Van Zichem naar Testelt rijden we via de kleinste wegeltjes dichtbij de boorden van de Demer. Hier passeren we ongetwijfeld de geest van ‘Wannes Raps’ .

fietseling-literair02Pauze is het zoals voor iedereen in Teekbroek in Testelt, om nadien de fiets weer op te pakken en naar de ‘Kuilen’ te rijden. Deze turfputten geven een weids uitzicht over de Demervallei. En we weten het niet zeker, maar we denken dat heel veel jongens en meisjes er vroeger afspraken. Het liedje ‘liefdesdans’ speelt zich hier af.

We rijden nog even door Averbode bos en hei, om Kludde te horen rammelen met zijn keet aan één van de obscure vijvers op de Weefberg, om via de Abdij de ode aan Averbode’s fanfare ‘de vrienden van Sint-Jan’ te horen en terug op de startlocatie aan te komen.

BELUISTER HIER ‘Kom naar de rivier’ uit Soundtrack van de Demerbroeken, of bezoek demerbroeken.com voor meer impressies.

Foto’s Guy Janssens.

sponsor_wouters sponsor_gysemans sponsors_sportvlaanderen sponsors oxford