Het begin

Het is allemaal begonnen in 1989.

In het raam van Brabant sportief (een campagne die toen voorgesteld werd door de toenmalige minister van cultuur, een zekere Patrick Dewael) werd door de provinciale sportdienst en het Bloso de wens uitgedrukt regionale samenwerkingsverbanden tot stand te brengen.

Aarschot, Begijnendijk, Diest en Scherpenheuvel–Zichem staken al vlug de hoofden bij mekaar en creëerden "de fietseling".

fietseling eerste folderBij de eerste uitgave, van zondag 6 augustus 1989, namen zowat 2000 fietsers deel. We herinneren ons nog, hoe we aan één klein inschrijvingstafeltje, per hoofdstartplaats, alle administratie afhandelden. En hoe we met één klein biertentje en enkele bakken bier en frisdrank er in slaagden de dorstige te laven. Wat een verschil met de massahappening van nu..

Het aantal deelnemers was inderdaad nog niet indrukwekkend, en de organisatie de dag zelf was misschien nog zeer amateuristisch. Toch ontdekken we bij het opgraven van documenten uit die tijd een verrassende professionaliteit in de voorbereiding.

Er werd op zeer regelmatige tijdstippen vergaderd, we konden een aantal sponsors vinden, we organiseerden een persvoorstelling met zowaar een schitterende persmap en we werden toen zelfs belangrijk genoeg gevonden door Bloso om ons toen de titel van speerpuntactie toe te kennen. Alvast genoeg positieve indrukken om onze tocht verder te zetten.

sponsor_rob sponsors_tvplus sponsor_gysemans sponsors_napoleongames sponsor_oxford sponsor_zondag sponsors_proxy sponsor_lipton sponsor_vermarc sponsor_wouters sponsors_dezeweek sponsors_rtv sponsor_brabant